جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

09154770091

پنجره ها

PHOTOSHOP

دوره کامل فتوشاپ از مبتدی تا حرفه ای

درس پنجم

پالتها ( Pallets ) یا همان پنجره های کاربردی

پنجره های کاربری در حقیقت پنجره های هستند که به ما کمک می کنند تا ما برروی فعالیت های خود در فتوشاپ نظارت کامل داشته و این فعالیت ها را کنترل شده و دقیق انجام دهیم. هر یک از این پنجره ها برای کمک خاص خود را به ما می کنند. تمامی این پنجره ها به صورت همزمان و یکپارچه فعال نیستند. برای فعال کردن پنجره های مختلف ما نیاز به فضاهای کاری ( Work Spaces ) متفاوت نیاز دارم. به طور مثال فضای کاری ما در صفحه آرایی با فضای کار ما در طراحی یک فضای سه بعدی متفاوت است، پس ما در هر یک از این فضاهای کاری باید پنجره های خاص خود را داشته باشیم و از باز کردن پنجره های اضافه جلوگیری کنیم.

در نوار فرمان بخشی به نام پنجره ( Window ) وجود دارد که تمامی مواردی در خصوص فضای کاری، پنجره های مورد نیازی را که ما لازم داریم در آن می بینیم و می توانیم از طریق این منوی فرمان هم فضای کاری خود را تغییر داده و هم پنجره تولید یک فضای کاری شخصی کرده و هم پنجره های مورد نظر خود را در فضای کاری که در حال کار در آن هستیم را باز کرده و پنجره های اضافی را نیز ببندیم.

نگاه کلی به پنجرها

در تصویر شماره یک شما تقریبا شمای کلی از پنجره های موجود در فتوشاپ را می بینید. البته قابل ذکر است که آنچه می بینید تمامی پنجره های موجود در فتوشاپ نیست، چرا که برای بازکردن تمامی پنجره های موجود در فضای فتوشاپ نیاز بود از تمامی فضاهای کاری استفاده شود که این عمل در لحظه غیر ممکن است، و یا اینکه در یک فضای کاری تمامی پنجره ها را بر روی صفحه اصلی فتوشاپ باز کنیم که این کار هم ضرورتی ندارد.

تصویر 1

پنجره رنگ ( Color )

مطابق آنچه در تصویر شماره 2 می توانید ملاحظه کنید، این پنجره برای تولید رنگ است. شما در این پنجره می توانید رنگ های متفاوت به روش های مختلف تولید کنید. این روش ها شامل تولید رنگ RGB ، HSB ، CMYK و … که با انتخاب هر یک از روش های تولید رنگ نمای ظاهری پنجره رنگ نیز تغییر خواهد کرد.

تصویر شماره 2

پنجره رنگ های کلیدی ( Swatches )

در تصویر شماره 3 شما پنجره رنگ های کلیدی را می بینید. این پنجره مانند یک پالت نقاشی می ماند که شما بر روی آن می توانید رنگ های مورد نیاز خود را ساخته و در زمان هایی که به آن رنگ ها نیاز دارید از آنها استفاده نمایید.

تصویر شماره 3

پنجره طیف رنگی (Gradiants )

در تصویر شماره 4 پنجره طیف های رنگی از پیش ساخته شده در فتوشاپ را خواهید دید. این پنجره شبیه به پنجره رنگ های کلیدی می باشد، چرا که در پنجره رنگ های کلیدی شما رنگ هایی را ملاحظه می کنید که یا قبلاً توسط شرکت ادوبی تولید شده و برای سهولت کار کاربر در این پنجره قرار داده شده، و یا رنگ هایی را که کاربر تولید می کند برای استفاده در نوبت های بعدی در خود نگهداری می کند. پنجره طیف های رنگی نیز تعدادی از طیف های از پیش ساخته شده را در خود نگهداری نموده و به کاربر اجازه می دهد تا طیف هایی را که تولید می کند در این پنجره برای نوبت های بعدی ذخیره کند.

تصویر شماره 4

پنجره الگوها ( Patterns )

در تصویر شماره 5 شما پنجره تولید و نگهداری الگوها در فتوشاپ را می توانید ببینید. در این پنجره شرکت ادوبی تعدادی الگوی از پیش طراحی شده را قرار داده است و این اجازه را به کاربر نیز داده تا بتواند ضمن تولید الگوهای جدید و دلخواه خود، الگوهای تولید شده را نیز به صورت تنها و یا گروهی نگهداری نماید.

تصویر شماره 5

پنجره خصوصیات یا ویژگی ها ( Properties )

این پنجره که در تصویر شماره 6 نشان داده شده، در واقع ویژگی های هر لایه ، موضوع، و عنصر کاربردی که در فتوشاپ تولید می شود را توضیح داده و به کاربر اجازه می دهد تا در این ویژگی ها دست برده و تغییراتی را که لازم دارد اعمال کند. البته این را باید گفت که بعضی از ویژگی ها در عناصری که توسط کاربر در فتوشاپ تولید می شود امکان تغییر وجود ندارد. اما این پنجره تمام ویژگی هایی را که قابلیت تغییر دارند را نمایش می دهد.

تصویر شماره 6

همانطور که ملاحظه می شود. در پنجره ویژگی ها در خصوص هر موضوع و بخش ویژگی های خاص خود آن بخش را آورده است. به عنوان مثال در بخش سند ( Document ) بخش هایی چون

  1.  اندازه بوم کار ( canvas )
  2. خط کش و شبکه راهنما ( Rulers & Grids )
  3. خطوط راهنما ( Guides )
  4. فعالیت های دم دست ( Quick Actions )

پنجره لایه ها ( Layers )

این پنجره یکی از مهمترین پنچره های فتوشاپ به حساب می آید ( تصویر شماره 7 ). در فتوشاپ برای تولید هر موضوع وجود یک لایه الزامی است در صورتی که برای تولید موضوع یا شیء یک لایه اختصاصی تولید نشود جداسازی و تفکیک اشیاء تولید شده در بعضی موارد سخت و بعضاً غیر ممکن است. البته فتوشاپ به صورت هوشمندانه در پاره ای موارد به صورت خودبخود تولید لایه می کند. 

تصویر شماره 7

در خصوص شمایل های زیر پنجره لایه ها و هم چنین منوی نردبانی پنجره لایه ها در زمان خود صحبت خواهم کرد.

پنجره کانالهای رنگی ( Chanels )

با توجه به این که در فتوشاپ مدلهای مختلف رنگی برای تولید سندهای مختلف جهت استفاده در کارهای تفاوت وجود دارد، این نرم افزار به صورت خودکار با هر بار تغییر هر مدل رنگی تعداد کانالهای رنگی مورد استفاده در پنجره کانالها را تغییر می دهد. در تصویر شماره 8 شما پنجره کانالها را مشاهده نموده و در کنار آن مدلهای مختلف رنگی موجود در فتوشاپ را می بینید. در خصوص کاربرد کانالهای رنگی فتوشاپ در مبحث کانالها صحبت خواهم کرد.

تصویر شماره 8

پنجره نمایش مسیر ( Paths )

وقتی شما از ابزار Pen در فتوشاپ استفاده می کنید، این قلم روشهای مختلف ترسیمی دارد که یکی از این روشها با عنوان مسیر یا بهتر بگویم Path مشخصل می گردد. پنجره نمایش مسیر در حقیقت به شما اجازه می دهد تا با ترسیم مسیرهای مختلف در لایه های مختلف Path بتوانید کاربردهای مختلفی که این ابزار دارد را استفاده کنید. ( تصویر شماره 9 ) 

تصویر شماره 9

ابزار قلم ( Pen ) در فتوشاپ دارای کاربردهای فراوانی می باشد که در زمان خود توضیحات لازم داده می شود.

دیگر پنجره های فتوشاپ

در خصوص دیگر پنجره های فتوشاپ باید گفت این پنجره ها بسته به کاربردی که ما داریم می توانیم از منوی Window فراخوانی کرده و یا با استفاده از فضای کاری که تعریف شده برای فتوشاپ پنجره های کاربردی همان فضای کاری را باز کرد. ( تصویر شماره 10 )

تصویر شماره 10

به هر حال شما می توانید هم برای خود یک فضای کاری اختصاصی ایجاد کرده و هم در یک فضای کاری از پیش تعریف شده در فتوشاپ پنجره های کاربردی که احساس می کنید بیشتر با آنها کار دارید فعال و دیگر پنجره ها ببندید.باید فراموش نکنیم که بعضاً در فتوشاپ پنجره هایی که عملکردی همسو دارند در یک گروه پنجره ای فعال هستند و شما اگر یک پنجره را باز کنید هم گروهی های آن نیز باز خواهند شد. برای بستن یک پنجره یا یک گروه پنجره ای راه های مختلفی وجود دارد که در زمان خود توضیحات لازم داده می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اکنون: 31 . اردیبهشت . 1403 16:54

فهرست مطالب